Om Ninside.se

Ninside.se – din nya svenska Nintendo-portal

Ninside.se har snabbt vuxit till att bli en av de största svenska spelsajterna inom Nintendo med en kontinuerligt växande läsarbas. Vi slog upp portarna till Ninside.se den 16 maj 2013 och sedan dess har sidan genomgått en stadig utveckling. Vi hoppas innerligt att det nuvarande formatet ska tillfredsställa dig som besökare.

 

Ninside.se kan närmast beskrivas som en fusion av en blogg och en traditionell svensk spelsida. Till skillnad från en klassisk svensk spelsajt har vi emellertid valt att gå vår egen väg. Istället för att uteslutande eller till stor del enbart lägga resurserna på textbaserade förhandstittar, recensioner och artiklar har vi valt att även anförtro video- och ljudformaten – en mix som inte är alltför beprövad bland svenska spelsajter. Vi tror på det visuella och audiovisuella formatet som ett komplement till den klassiska textbaserade formulan av den enkla anledningen att vi vill sticka ut från mängden men samtidigt skapa mångfald i det material vi producerar. Vi använder oss av ett beprövat koncept men vill också leverera någonting nytt och fräscht som utmärker just oss. Vi sätter inga konkreta gränser för hur långt kreativiteten tillåts gå utan försöker skapa den ultimata sidan för Nintendo-spel och material som relaterar till Nintendo på något vänster – på det mest intuitiva sätt vi i dagsläget kan tänka oss.

 

Eftersom Ninside.se uteslutande skriver om Nintendo kanske det inte kommer som en överraskning att redaktionen består av personer som brinner för Nintendo. Vår passion för Nintendo-spel hoppas vi ska genomsyras dagligen i vårt arbete för att ge er det senaste rörande Nintendo och framför allt vår egen syn på de senaste nyheterna, spelen men inte minst alla de spel som tidigare släppts i företagets historia. Vår podcast-serie Nincast ger dig vårt perspektiv på Nintendo-spel, nya som gamla, och Nintendo som företag. Våra intervjuer strävar efter att ge er en mer djuplodad inblick i de företag som utvecklar Nintendo-spel – vi tar er kort sagt bakom kulisserna. Våra förhandstittar har som mål att öppna upp dina ögon för kommande Nintendo-spel, medan våra recensioner försöker guida dig i djungeln av Nintendo-spel så att dina inköp förhoppningsvis underlättas en aning. För information om våra recensioner, fortsätt läsa längre ner.

 

En stor del av Ninside.se är däremot tänkt att behandla retrospel och där behöver vi hjälp. Du kanske är speciellt intresserad av retrospel på någon äldre Nintendokonsol, eller har ett bredare intressespektrum som sträcker sig över samtliga äldre konsolgenerationer? Oavsett vad så är vi i så fall garanterat intresserade av dig. Tveka absolut inte att kontakta oss på redaktionen@ninside.se så kan vi diskutera saken vidare.

Vision

Vår vision är att bli Sveriges största spelsida inom Nintendo. Inte nog med att vi idag redan har en av de högsta nyhetsuppdateringsfrekvenserna för Nintendo-relaterade nyheter i Sverige så har vi sannolikt den bredaste täckningen av Nintendo bland samtliga svenska spelsidor. Det faktum att vi exklusivt skriver om Nintendo har redan idag positionerat Ninside.se som en ledande aktör på den svenska spelmarknaden. På lång sikt önskar vi även bygga en speldatabas som täcker varje enskilt Nintendo-spel som någonsin har släppts till en Nintendo-konsol.

Detta kan tyckas vara en omöjlig uppgift, men med rätt personal och rätt motivation tror vi att det någon dag kan bli verklighet. Vi är inte nöjda förrän Ninside.se är komplett. Tveka därför inte en sekund om du tror att du kan göra skillnad på Ninside.se – ditt bidragande kan bli avgörande.

Annonsering

Skulle du/ni vilja annonsera på Ninside.se är det i första hand chefredaktör Alexander Råsberg du/ni ska vända er till. Frågor rörande besöksstatistik, annonseringsavgifter, eventuella annonsplaceringar m.m. uppges på förfrågan vid uppvisat annonseringsintresse. Vi nås alltid på redaktionen@ninside.se.

Ninside.se som källreferens

Vi uppskattar ifall du/ni vill använda er av Ninside.se som källa men vi kräver dock att du/ni under sådana omständigheter anger oss som källreferens och länkar till ursprungsartikeln. Tack.

Finansiering

Ninside.se finansieras av de annonser som finns utspridda runt om på sajten. Ifall du har Adblock eller något annat blockeringsverktyg installerat, gör oss då hemskt gärna en tjänst genom att slå av blockeringsfunktionen specifikt för Ninside.se (för Adblock-användare: klicka på den röda ADP-symbolen uppe till höger i URL-fönstret och avmarkera).

Ninside.se på sociala medier

Vi är aktiva på sociala medier och kan i dagsläget följas på både Twitter, Youtube och Facebook. Glöm inte att följa oss på Twitter (där vi återfinns som @Ninside_se), gilla oss på Facebook (där ni finner oss som Ninside.se) eller att prenumerera på vår Youtube-kanal (där ni hittar oss som Redaktionen Ninside) för att alltid hålla dig uppdaterad! Vi rekommenderar starkt att du väljer att följa oss på Twitter eftersom allt material vi publicerar dyker upp i Twitter-flödet i din webbläsare i realtid.

Våra recensioner och betygssystemet

Ninside.se:s recensioner publiceras oftast i textform, men det är inte sällsynt att utvalda spel recenseras i enbart videoformat. Detta för att vi vill vara oberoende av presentationsformatet och upprätthålla variation. Vi kommer även att publicera recensioner i både text- och videoform, och komplettera huvudrecensionen med en andra och ibland tredje åsikt då vi upplever att spelet förtjänar en bredare bedömning än normalt.

För att gradera ett spel använder vi oss av en poängskala mellan 1 till 10. Information om de olika betygsstegen återfinns strax nedan under indikatorn ”Betygsnyckel”.

 

Betygsnyckel

1. Katastofalt

2. Mycket dåligt

3. Dåligt

4. Underkänt

5. Godkänt

6. Väl godkänt

7. Bra

8. Mycket bra

9. Fantastiskt

10. Mästerligt

 

Redaktionen

Ninside-redaktionen består av ett avslappnat och diversifierat gäng. Vi har alla olika bakgrunder och kompetensområden, men gemensamt för oss alla är att vi följt spelbranschen och i synnerhet Nintendo sedan en lång tid tillbaka och framför allt spelat Nintendo-spel sedan tidiga år. En kort presentation av oss som driver sajten följer nedan.

 

Ninside.se expanderar kraftigt och vi är därför i behov av att utöka vår personalstyrka. Det vi främst söker är ambitiösa nyhetsskribenter, artikelskribenter och recensenter som är villiga att göra sidan ännu bättre för våra hundratals dagliga besökare. Känner du alltså att du har vad som krävs för att skriva för Ninside, kontakta då oss på redaktionen@ninside.se.

 

avatarninside Alexander ”Shiine” Råsberg

Chefredaktör

Jag är en hårt arbetande person med just nu tre inkomstbringande jobb. Är väldigt spelintresserad och har en början till en schysst samling där Donkey Kong-serien har fått en egen hylla. Att skapa Ninside har varit en fundering i flera år men har inte kommit till skott förrän nu och tack vare Johan är det möjligt.

Obs: Allting i Johans text nedan är en lögn.

                                           Favoritspelserie: Donkey Kong

                                           Favoritkonsol: Gamecube men Wii U är hack i häl!

                                           Spelar just nu:  Mario Pary: Island Tour

 

 

nalo Johan ”Nalo” Litsfeldt

Programmerare

Jag är en 24-årig systemutvecklare som är allmänt bitter på dagens spel och som ofta drömmer sig tillbaka till svunna tider med N64 och Rarewares gyllene era. Har känt Shiine sedan ett antal år tillbaka och har sedan dess besegrat honom på regelbunden basis i diverse spel. Nu sitter jag och knackar på Ninside.se som jag hoppas ska ta över världen så småningom.

Favoritspelserie: Banjo-Kazooie

                                           Favoritkonsol: Nintendo 64

                                           Spelar just nu: Badminton på Gotland

 

profilbild ninside

Lucas ”fleante” Jones

Skribent

Ekonomistudent i Lund som ansvarar för allt Nintendo 3DS-material på sajten. Resten av redaktionen kallar mig potatispojken, av någon anledning.

Favoritspelserie: The Legend of Zelda

Favoritkonsol: Nintendo 3DS

Spelar just nu: Luigi’s Mansion 2

 

 

cleefuzz.pngJohan ”Cleefuzz” Andersson

Skribent

Redan som 4 år blev jag medlem i Nintendo Videospelklubb och har fortsatt spela Nintendo sedan dess. Efter att ha betat mig igenom konsol efter konsol genom åren så har jag förhoppningsvis en tillräckligt gedigen bakgrund av Nintendo för att kunna bidra med en hel del intressanta alster på Ninside. För närvarande läser jag en masterutbildning inom ekologi och naturvård och varvar mitt spelande med naturnära upplevelser          såsom fiske och fågelskådning.

   Favoritspelserie: Harvest Moon

   Favoritkonsol: Super Nintendo

   Spelar just nu: Mycket på 3DS

 

 

 

 

 

Ludde ”Vigdul” Nordenskjöld

Skribent

Julen 1988 såg jag på när mina kusiner slet upp presentpapperet till ett stort, hårt och fyrkantigt paket. ”Ett Nintendo!”, utbrast de i extas. Som tröstpresent fick jag överta deras gamla TV-spel, ett Intellivision med primitiv grafik, men det dröjde inte länge innan jag började samla pengar till ett eget NES. Därefter rullade det på med Gameboy, Sega Megadrive, Atari Lynx och Super Nintendo. Någon gång i början på 00-talet, efter år av famlande i mörkret, återupptäckte jag spelen via fenomenet emulatorer och innan jag visste ordet av var laptopen sprängfylld med tusentals titlar från ovanstående konsoler, och snart började även hyllorna i lägenheten svämma över av fysiska spel i varierande skick. På den vägen har jag vandrat – och fortsätter att vandra.

  Favoritspelserie: Wonder Boy/ Monster World

  Favoritkonsol: NES

  Spelar just nu: Monster World IV