Pokémon Omega Ruby och Alpha Sapphire förhandstitt

pokemonorasfokus

 

Den 28:e november är det dags för nästa äventyr i Pokémonuniversumet till 3DS och denna gång blir det ett återbesök i Hoennregionen i nyutgåvorna av 2003 års spel till Gameboy Advance.

 

 

Nu när spelets specialdemo släppts i pikachu_libreEuropa så är det läge att utforska lite mer vad Hoennregionen har att erbjuda den nya generationen. Demot som inte släpps till alla via eShop utan distribueras via olika kanaler i olika länder är ett smakprov och en sidohistoria som inte är direkt taget ur huvudspelen.

 

 

orascontestmaySom Orlando från Pokémon Ruby och Sapphire träffar du Steven Stone, Hoennregionens mästare i Pokémonligan i hans hemstad Mossdeep City. Tillsammans med honom tar du dig ut på en rad miniuppdrag till närliggande öar och får en inblick i vad som har hänt sedan Pokémon X och Y. Det första du får insyn i är möjligheten att flyga på de legendariska monstren Latias och Latios, men i huvudspelet kan man flyga fritt medan man får nöja sig med att hänga på Steven än så längre.

 

 

orasflying
Att fritt flyga fram över regionen är ett helt nytt inslag i de kommande spelen.

 

Bland annat så fortsätter Game Freak på sitt spår med megautvecklingar, de temporära tillstånden som kan framkallas hos särskilda Pokémon som har megastenar. I demot så får man tillfälle att testa att megautveckla de tre startmonstren och få en skymt av några nya Megas som Stevens metallfärgade Mega Metagross. En tillagd bonus i demot är att man kan föra över vissa föremål till de fullständiga versionerna när de väl släpps och man får även tillfälle att fånga en Glalie med sin megasten. I Japan har man istället fått tillgång till en Mega Steelix.

 

 

orasmegaglalie

Orlando introduceras även till Team Magma och Team Aqua och deras strävan efter att utforska megautveckling. I demot träffar man även på May, den kvinnliga spelbara karaktären eller granne och vän till Orlando och en hel del andra bekanta ansikten som rör sig omkring i Mossdeep City.

 

 

orasshinymetagross

Nintendo har även bekräftat att Pokémon X och Y inte kommer att uppgraderas för att kunna använda sig av de nya megautvecklingarna vilket med all säkerhet kommer innebära att fokus flyttas över från Kalos till Hoenn när Omega Ruby och Alpha Sapphire väl släpps, med allt vad turneringar och större delen av onlinecommunityt anbefaller.

 

 

 

orassecretbases
I de nya spelen återintroduceras hemliga baser på nytt.

 

 

Tillbaka är även några av de nyheter som introducerades i och orasbirchmed den tredje generationens Pokémonspel såsom Pokémon Contests, där tävlingar hålls i olika kategorier samt Secret Bases, de hemliga baser som man kunde skaffa sig runtom i regionen. Med en hel del mystiska hemligheter kvar att utforska i Kalos och som ännu inte fått någon förklaring från GameFreak så finns även förhoppningar om att dessa ska låsas upp eller förklaras i samband med släppet av dessa nya titlar.

 

 

Nu behöver vi dock inte vänta särskilt länge innan vi kan sätta tänderna i de nya spelen. Lite gäckande är dock att resten av världen får spelet en vecka innan oss européer, men den som väntar på något gott…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


3 × = tjugo fyra

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>