Resumé av Nintendos E3!

nintendoe3fokus

 

Nintendos presskonferenser har alltid varit höjdpunkten för E3 för mig. Men även i år har de valt att ha ett digital event istället för en riktig presskonferens. Under den avslöjdes en hel del intressanta saker och här kommer ni kunna läsa en resumé över allt.

 

 

Den första nyheten Nintendo ger oss är att vi kommer kunna slåss med Miis i de kommande Super Smash Bros spelen. Mii figurerna kommer delas in i tre klasser med olika förmågor. Brawlers som slåss med knytnävarna och är både starka och snabba, Swordfighters som namnet antyder använder de sitt svärd för att puckla på motståndarna, Gunner som använder sin Mega Man-liknande armkanon för att skjuta iväg ett stort antal olika projektiler.

 

e33
Nu kan vem som helst vara med och fightas i Super Smash Bros. som sitt Mii-alterego.

 

Nintendo tillkännager också att de kommer ge sig in på figurmarknaden med den nya produktserien amiibo. Figurerna kommer att användas i diverse olika Nintendospel som t.ex. Super Smash Bros. och Mario Kart 8 och är uppbyggda på ungefär samma sätt som Skylanders. Figurens stats och framsteg kommer att sparas på den och finnas tillgängliga även om du spelar hos en kompis. Figurerna läses av med Wii U-gamepaden men en inläsningsplatta för 3DS ska också komma. I Super Smash Bros. verkar det inte som om du kommer kunna styra dina karaktärer utan de kommer bli CPU styrda. Du kommer kunna spela mot dem, låta två figurer slåss eller ta hjälp av dem för att slå dina vänner. Det ska också vara möjligt att specialanpassa figurernas attacker för att få den ultimata medhjälparen. Visst påmminer det lite om en fysisk pokémon?

 

e36
Nintendo följer succén med Disney Infinity och Skylanders med sina egna amiibo-figurer.

 

Ett nytt Yoshispel visades också. Något jag är väldigt skeptiskt till efter som Yoshi´s New Island är kvar så färskt i minnet. Yoshis Wolly World ska spelet heta i vilket fall och kommer bygga vidare på garnmekaniken ifrån Kirby’s Epic Yarn. Spelet ska ha ett stort utforskningsfokus och garnmekaniken skall ge möjligheter till nytt slags upptäckande. Skaparna säger i slutet av sin presentation ”Jag vill skapa ett spel som ger dig ett leende på läpparna bara av att äga det”. Det är jag övertygad om att det kommer göra. Spelet ska släppas under 2015.

 

e30
Yoshi i garnform ser fantastiskt lekfullt ut.

 

Vi fick också se ett spel vid namn Captain Toad Treasure Tracker som ska släppas redan till jul. Spelet bygger vidare på mekaniken ifrån vissa av pusselbanorna i Super Mario 3D World. Du spelar alltså som Captain Toad som för första gången ger sig iväg på äventyr i ett helt eget spel! Från start ser du hela banan och roterar den med den högra stickan för att se nya hemligheter och sätt att ta dig fram. Captain Toad är endast utrustad med sin pannlampa, scarf och rejält överdimensionerade ryggsäck och klarar således inte av att hoppa med den tunga packningen. För att komma förbi dina fiender måste du alltså använda lite tankekraft, istället för rå muskelstyrka. Spelet har endast stöd för en spelare. Frågan är dock om Captain Toad klarar av att hålla oss intresserade igenom ett helt spel? Jag tror personligen konceptet är lite väl smalt och enformigt.

 

e31
Kommer Captain Toad kunna bära upp försäljningen av sitt eget spel?

 

Det bjöds också på lite gameplay ifrån de nya Pokemon spelen, Omega Ruby och Alpha Sapphire. Det ser bra ut, men det är ju pokémon och det börjar faktiskt kännas lite uttjatat.

Star Fox till Wii U? Ja Star Fox till Wii U! Tyvärr fick vi inte se mycket mer än en bild av Shigeru Miyamoto som spelar lite. Vi vet dock att man kommer dra nytta av gyroskopet i gamepaden.

 

e35
Miyamoto-san gäckade en hel spelvärld med utannonseringen av ett nytt Starfox till Wii U.

 

Den nyhet som antagligen skapade mest gåshud på folks armar var nog det nya Zelda. Vi fick inte se mycket mer än några sekunder film ifrån spelet. Det pratades dock en hel del och man lovade att spelet skulle vara mycket öppnare och inte lika linjärt som de senaste Zelda-spelen.

 

e34
Eiji Aonuma bjöd oss på en filmsekvens ifrån det nya öppnare Zelda-spelet till Wii U.

 

Kirby Rainbow Curse visades också. Istället för att ha miljöer gjorda i garn byts det här ut mot lera. Något som åtminstone i trailern och på skärmdumparna ser fantastiskt ut. För att styra Kirby drar du med touchpennan på gamepaden och skapar regnbågsfärgade snören som Kirby rullar på. De kan också användas för att manipulera omgivningarna. För att attackera en fiende trycker du bara på Kirby. Spelet kommer släppas exklusivt till Wii U någon gång under 2015.

 

Ryktet om Mario Maker visade sig stämma då Nintendo mycket riktigt visade upp detta verktyg för att skapa egna Mariobanor. Banorna ser ut att gå att spela i två lägen, klassisk SMB1 grafik eller en upputsad version som liknar de senare New Super Mario Bros.-spelen. DU kommer kunna skapa dina egna Mariobanor någon gång under 2015!

 

e38
Nintendo satsar kanske på att starta upp en ny eSport i och med det fräscha konceptet i Splatoon till Wii U.

 

Den stora överraskningen ifrån Nintendos sida var spelet Splatoon. Splatoon är ett online multiplayer-spel där 8 spelare, 4 i varje lag möts och skall under en bestämd tid försöka göra anspråk på så mycket som möjligt av banans mark. För att göra det sprutar du ut bläck. Det lag med mest nerkladdad mark av sin bläckfärg vinner. Du spelar en människa med möjligheten att transformera dig till en bläckfisk. Du kan bara spruta bläck som människa men är också långsammare och mer sårbar. Som en bläckfisk kan du simma snabbt i ditt eget lags bläck, du kan också ta dig uppför väggar och gömma dig i bläckpölar. För att döda dina fiender använder du också bläck. Spelet drar också nytta av Wii U-gamepadens gyroförmåga för att titta uppåt och neråt. Gamepaden används också för att hålla koll på utbredningen av ditt och dina fienders bläck i realtid. Du kan också trycka på en av dina medspelarses ikoner på kartan och superhoppa direkt till dem för att snabbt hjälpa till. Utvecklarna har även sagt att spelet ska gå att spela i lokal multiplayer, men hur det ser ut rådet det ingen klarhet om i dagsläget.

 

Utöver detta fick vi ytterligare information om spel vi redan känner till. Bland annat så kommer Bayonetta 2 släppas i två utgåvor, en med bara spelet och en annan med både uppföljaren och föregångaren. Hyrule Warriors får även ett releasedatum och kommer att släppas i Europa den 19:e september.

 

e37
Det har länge varit tyst om Wii U-exklusiva Bayonetta 2.

 

Och där har vi Nintendos E3! Vad tyckte du var mest spännande under E3?

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


7 × = fjorton

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>