Virtual Boy får inofficiell linkkabel

Nintendos Virtual Boy, en portabel 3D-konsol som aldrig fick en officiell lansering i Europa kommer äntligen få en linkkabel. Konsolen hade en väldigt kort tid på marknaden och fick inget större stöd av spel innan den drogs tillbaka. Trots att den har en EXT-port så släppte Nintendo aldrig någon officiell linkkabel.

 

DogP på Planet Virtual Boys forum har under en tid utvecklat två olika typer av linkkablar till Virtual Boy. En kabel att koppla mellan två konsoler för multiplayerspelande och en kabel med USB-anslutning för att möjliggöra spelande mellan två konsoler online.

 

Kabeln är i stort sett färdig men kostnadsförslag för produktion håller på att undersökas för närvarande. Det är dock oklart om några utav de lanserade spelen stödjer multiplayerspelande, men då konsolen har en trogen homebrew-scen och fått en del nyproduktioner av osläppta spel så får vi anta att kabeln kommer att få praktisk användning.

 

Ni hittar mer information på Planet Virtual Boys forum. Bilder ser ni här nedan.

  SONY DSC

SONY DSC

VBlinkcable

 

 


Författare: Johan "Cleefuzz" Andersson
Publicerat den 12 december, 2013

En reaktion på ”Virtual Boy får inofficiell linkkabel

  1. Om det visar sig att det finns stöd för multiplayer i något av de släppta spelen så kommer jag att överväga ett köp. Jag känner dock ingen i min närhet som äger en Virtual Boy…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


− tre = 2

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>